Vandaag Bomensoep.
Ingrediënten:
Eén mooie schenkel bij voorkeur van Hert.
bouquet garni.
zout en peper naar smaak.
een flink stuk boom.
Prei, enkele aardappels, winterpeen, bleekselderij en wat raapjes.
Bereiding:
Zet in ruim water op, de gebruineerde schenkel en een flink stuk beuk en voeg toe het bouquet.
Laat dit enkele uren trekken opdat alle smaken goed los komen eventuele hematomen eerst verwijderen. Vooral bij het stuk beuk is dit van groot belang om vervelende bitter smaakstoffen te voorkomen.
Als de bouillon gereed is deze passeren en daarna de fijn gesneden groenten en aardappel toevoegen. Laat het geheel nog even doortrekken en wilt U een extra dimensie voeg dan ruim Eekhoorntjes brood toe.
Bon Boom.
Ingrediënten:
Eén mooie schenkel bij voorkeur van Hert.
bouquet garni.
zout en peper naar smaak.
een flink stuk boom.
Prei, enkele aardappels, winterpeen, bleekselderij en wat raapjes.
een perfect "blad"geschoten boom. Geen nazoek nodig. |
Bereiding:
Zet in ruim water op, de gebruineerde schenkel en een flink stuk beuk en voeg toe het bouquet.
Laat dit enkele uren trekken opdat alle smaken goed los komen eventuele hematomen eerst verwijderen. Vooral bij het stuk beuk is dit van groot belang om vervelende bitter smaakstoffen te voorkomen.
Als de bouillon gereed is deze passeren en daarna de fijn gesneden groenten en aardappel toevoegen. Laat het geheel nog even doortrekken en wilt U een extra dimensie voeg dan ruim Eekhoorntjes brood toe.
Bon Boom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!