maandag 16 mei 2011

Jachtbelevenissen van Jet

Er werd een aantal weken geleden gevraagd aan mij of ik iemand wist die wat konijnen kon verjagen omdat deze overlast en schade aan het bietengewas en weilanden maakten. Heb toen aangegeven dat ik daar wel een oplossing voor wist en ben het één en ander gaan regelen.

Ben afgelopen woensdag met Peter en Johan (vriend) na de locatie gereden en hebben eerst onze strategie uit gestippeld.

De bieten waren op een 150 meter en 3 meter breed tot de grond afgegeten alleen maar steeltjes dus moest er wat aan gebeuren.

De schutters hadden hun plaatsen ingenomen en voor dat je het wist viel het eerste schot (helaas mis). Zat zelf in twijfel want ik had Djenna en Jet meegenomen. De één ervaren en de ander niet. Heb omdat het een rij coniferen (200 meter lang) en er een hek achter zat dus veilig Jet uit de auto gehaald en gekeken wat ze opgepikt had want ze had al eerder bij ons thuis een konijn de bramen uit gehaald.

Ik hoefde eigenlijk alleen het commando zoek te geven en mevrouw ging gelijk op weg. Wist eigenlijk niet wat stöberen was maar nu wel. Ze was goed te volgen en de eerste konijnen kwamen al los alleen gingen ze niet de goede kant op maar er was er toch één de andere kant opgegaan want er viel een schot.

Zou het raak geweest zijn dat was de vraag. Tussendoor even polshoogte gedaan en konijn wel geraakt maar was er vandoor gegaan dus nazoeken. Johan had gekeken waar het konijn na toe was gegaan en zijn eerst verder gegaan met waar we mee bezig waren.

Er zijn nog een aantal schoten gevallen in totaal hebben we twee konijnen geschoten.

Heb ontzettend genoten van het werk van Jet want wat ging ze gedreven te werk ondanks dat het haar eerste jachtervaring was. Ze trok zich absoluut niks aan van de schoten en bleef maar doorgaan en ze wilde er zelfs één uitgraven die zat onder een kist maar die schoot er op een gegeven moment aan de andere kant onderuit.

Na twee uur jagen heb ik Jet in de auto gezet en met Djenna nagezocht en het gewonde konijn was gauw gevonden.

Onder een stapel golfplaten en was ze gekropen dus onze taak zat erop.

Dit was de eerste jachtervaring van Jet en we hopen dat er nog vele gaan volgen maar daar ben ik van overtuigd.

Jullie zullen nog véél horen van deze combinatie.Gert

3 opmerkingen:

 1. Wat een knappe zus heb ik.....
  veel plezier met jagen
  liefs'
  Twirre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gert, ik was erbij en heb genoten van wat je al in zo'n korte tijd met Jet bereikt hebt. Knap hoor. Succes verder.
  Groet, Peter

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!