maandag 10 oktober 2011

Jet op spoor.

Op zaterdag 08-09-2011 zijn we begonnen met de serieuze training van Jet. Aangekomen op de parkeerplaats zaten de vorige deelnemers lekker aan de koffie en na te praten wat ze beleefd hadden.

Dat is altijd interessant want dan kun soms afleiden wat je te wachten staat. Even een hand schudden en ook aan de koffie. Jet ging even rondneuzen en wees even Murdock (Duitse staander korthaar) zijn plaats want ik ben wel klein maar je moet natuurlijk wel je plaats weten.

We stonden even te praten en Jet dacht het duurt mij allemaal te lang ga zelf wel alvast en weg was ze.
Na wat commando'swilde ze toch nog doorgaan met waar ze mee bezig was en ben ik haar maar even gaan halen want er moet natuurlijk wel geluisterd worden.

Het is en blijft een Teckel.

Nadat John met Kyra aangekomen was gingen we met Erick-Jan en Kees op pad. Net op weg kon ik Jet al klaarmaken om een "nazoek" te doen en was zéér benieuwd. Het bleek een loperschot en nadat we de aanschotplaats geïnspecteerd hadden gingen we samen op weg. Klein stukje (10 meter) vooruit en gelijk een haak naar rechts pakte ze die geweldig op. Onderweg verwees ze heel duidelijk een "wondbed" super,  omdat ik dit van Djenna nooit gezien heb. Ze volgde het spoor of haar leven er vanaf hing maar toen kwamen de wissels en daar begon ze actief te worden dat wil zeggen ze was het even kwijt.

Dan blijkt even het voordeel van lintjes om de hond terug op het spoor brengen, mevrouw pakte het gelijk weer op. Tijdens het oversteken van een pad werd ze onrustig want het is een drift-kikker als ze niet snel genoeg door kan gaan. Even een aanwijzing van Erick-Jan en daar ging ze weer over het weilandje het bos in. Ze werd afgeleid omdat er een aantal paarden met koetsen voorbij kwam.

Rust gepakt en weer verder gegaan langs het pad waar de paarden net gelopen hadden de bramen door feilloos want ze is klein.  Onder omgevallen bomen door over takken heen ze was in haar element en ze lliep super op het spoor. Nadat we bij het laatste vak kwamen ging ze sneller lopen en in de riem hangen dus waren we dichtbij.

Toen we weer door bramen , varens en takken gingen zag ik verderop lintjes hangen maar kreeg het commando staan blijven omdat we bij het "stuk"waren gekomen. Het stuk lag achter een afgezaagde boom die omgewaaid was tussen de varens en takken.

Jet verwees het stuk maar bleef er mooi vanaf super. Na Jet de complimenten en haar beloning te hebben gegeven zijn we naar de rest gelopen. De uitreiking van de breuk en de feedback volgden en aansluitend zijn we naar de andere sporen gelopen.

Ben zeer tevreden wat ik , John en Erick-Jan gezien hebben. De combinatie moet nog groeien maar we zijn op de juiste weg.

Gert en JetTip: als je traint zorg dan dat je zeker weet dat je hond op het spoor loopt d.m.v. voldoende zichtbare lintjes anders leer je samen verkeerde dingen die nodig zijn om een goede combinatie te worden.

2 opmerkingen:

  1. Leuk stukje hoop dat er meer mensen hun belevenissen willen delen. Stuur daarvoor copei per e-mail.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bericht van Twirre ,Zo we lijken wat betreft de passie echt op elkaar ,uit een goed nest!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!