dinsdag 22 mei 2012

Wederom succes

Zojuist kreeg ik onderstaand bericht binnen van Helene die de stoute schoenen heeft aangetrokken.

Helene, namens de Zweethond gefeliciteerd met dit mooie resultaat. In het kader van de Paul Schneider trofee ging Frans je voor en we zijn gepast trots op jullie. Geniet van dit mooie resultaat van Samenwerken met je hond.

Paul Schneider Wisseltrofee 2012


Tekst Helene:

Ik kreeg het blad binnen van de Stichting Jagende Brak Nederland, daar zat een inschrijfformulier bij voor de Paul Schneider Trofee, tja dacht ik dat zou toch wat wezen, om daar aan mee te doen.

Ik heb enorm getwijfeld maar toch de stoute schoenen aan getrokken.

20 mei 2012 om half 7 de deur uit, om er voor te zorgen dat ik ruim op tijd aanwezig zou zijn in Overloon. Het regende en het rommelde in de verte, dat heeft geduurd tot na Utrecht, toen knapte het op, gelukkig want ik zag het wat somber in.
In Overloon aangekomen en gewacht tot de rest kwam, koffie gedronken, de lootjes werden getrokken, en ik ben altijd zo gelukkig dat ik nummer 7 trok dus dat werd wachten. Op naar het bosperceel waar de sporen lagen. Nummer 1 ging op pad en kwam terug, helaas niet gehaald, nummer 2 ging op pad, en helaas niet gehaald, nummer 3 ging en op pad, en die kwam terug met een breuk, nummer 4 ging en heeft het ook niet gehaald.

Toen was het lunchtijd, gezellig met z’n alle in een kring, leuke verhalen, en toen was nummer 5 aan de beurt, helaas kwam deze ook terug zonder breuk. Nummer 6 ging op pad, toen werd ik wat onrustig in de maag en had zo iets van, ja nu gaat het erom spannen, in de auto gestapt om naar de ophaalplek te rijden, daar had ik een leuk gesprek met een van voorjagers die die zijn jachthoorn bij zich had en de onrust verdween, toen was het mijn beurt, het ritueel met de hond, wondbed inspecteren, hond op het wondbed, een snuif en zoeeeek de bok, hup daar ging ze, verleiding had ik snel in de gaten, Nee en ze ging weer op het spoor 2 afroepen gehad, omdat ze 70 meter van het spoor zat, maar ze had het snel weer opgepakt, toen op een open stuk in het bosperceel, ze dook de bladeren in en ging met een grote boog om het stuk heen, toch maar even inspecteren en ze liep er op af, ze had zoiets nauw daar ligt het. Er werd geroepen je hebt het gehaald, de breuk kwam, Waidmannsheil, Waidmannsdank,Ree Tot werd geblazen, op de foto en terug naar de groep.

Het was letterlijk en figuurlijk zweten, het was erg warm en broeierig, 3 van de 7 hebben het gehaald, en de combinatie Brunhilde en ik hebben een mooi certificaat gekregen met een 2e plaats, ik ben trots op me zelf, maar Super Trots op mijn Teckeltje.

Helene.


2 opmerkingen:

 1. gefelicteerd met dit mooie resultaat ! ik was er een paar jaar geleden ook en ik weet hoe het voelt als de 'elite' van zwetend Nederland jou en je hond staat te bekijken en te beoordelen. En natuurlijk leuk dat er weer een combinatie van de Zweethond het goed heeft gedaan bij PS-trofee, dat vinden ze bij de Jagende Brak vast ook !.

  Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Helene,

  Sorry, ik ben wat traag met mijn reactie maar ik wil je langs deze weg van harte feliciteren met deze super prestatie!

  Groetjes,

  Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!