zondag 8 september 2013

De kop is er weer af.

Gisteren was het dan zo ver na een lange zomerstop zijn we weer begonnen. Volledig digitaal middel barcodes te scannen sporen ging met op pad. Een ieder met veel zin en uitgelaten onder die er flink tegenaan wilden.
Het weer was optimaal een temperatuur goed voor klotsende oksels en een zeer hoge luchtvochtigheid die nog eens verstrekt werd met regelmatig enige lekkage vanuit het luchtruim. Het dampte en broeide.

De eerste sporen van het seizoen betrof Hert. Mooie sporen uitgezet met de spoorschoenen en met gebruik van slechts enkele dopjes zweet voor hoofdzakelijk de Aarschot plaats. Uiteraard waren alle gebruikte materialen weer van één donorstuk want dat blijft onze overtuiging. Mengen van zweet, huiden dan wel andere delen van het donor dier(en) is iets wat niet kan om een zuiver natuurgetrouw spoor op te bouwen.

Met veel nazoek genot is er dan ook weer keihard gewerkt door de combinaties om uiteindelijk voldaan aan te komen bij het stuk, inderdaad een mooi stuk herthuid.

Ook voor ons de voorbereiders is het weer mooi om te zien hoe gepassioneerd de honden weer aan het werk gaan en hoe zwaar het uiteindelijk is voor de voorjaar om vooral niet zelf de fout in te gaan.
Dit seizoen gaan we dus weer een treetje hoger mbt het niveau wat we eisen van onze trainees.

Na afloop lekker vers water voor de honden en een sneak preview voor de voorjagers van de Vénerie ons zwijntje waarvan we vele broertjes verwachten rond drie oktober. Daarna natuurlijk mooie verhalen en veel koffie.

Waidmansheil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!