zondag 16 maart 2014

Einde Jacht

Inmiddels hebben de laatste combinaties het laatste oefenspoor gelopen. We kunnen terug zien op een spannend seizoen waarbij een ieder weer gegroeid als combinatie in het werken met zijn of haar hond.
Ook nu weer blijkt dat je eigenlijk niet uitgeleerd raakt in dit metier. Steeds weer liggen er nieuwe uitdagingen te wachten. Of dit nu een bosje doorns of een droge vlakte dan wel koude of ander niet aangekondigde obstakels. Steeds weer zal je  met je hond de juiste keuze moeten maken en erger steeds weer blijkt dan dat meestal je hond gelijk had. Kortom om die neuzen weten het eigenlijk toch immer beter maar zonder een goede coach komen ze er vaak niet. Samenwerken blijft het credo.
Inmiddels zijn we druk met de Nadrift. Ook hier staan we voor uitdagingen. Morgen weet ik meer en zal dan meer gaan vertellen. Het wordt in ieder geval weer een bijzondere dag, inspirerend, muzikaal maar ook diepgaand.
Wat? tja nog ff wachten voor het zo ver is.

En dan de Lords dit kan bijna niemand ontgaan zijn nog 5 dagen 23 uur 9 minuten en enkele seconde als ik dit type tot dat wij Hans, Cor en ik onze pups kunnen meenemen naar huis, ons thuis en hun nieuwe thuis. We zien er naar uit. Spannend en weer een nieuwe stap in onze uitdaging in het zweetwerk. Er wordt op ons gelet dat weten we. Maar we gaan ervoor. Het betekend gewoon weer van voor af beginnen. Pupy cursus wie wat waar? Puppy voer wat en waar te halen is het mogelijk dit in groep te doen kan weer schelen. Wanneer starten met het zweet? Hoe starten met zweet? Maar eerst socialiseren. We hebben in ieder geval een week ervoor uitgetrokken als start. Schietbaan, markt, station, winkelcentra, KINDERBOERDERIJ, kinderen, tja eigenlijk al weer te veel maar ja wat is belangrijk en hoe in te vullen.


Wel eerst maar eens ophalen onze dames zien het al voor hun drie kerels 500 km op een neer en dan de plas pauzes tussen door met drie van de kleine "terroristjes" big smiles. Wel laat laar lachen het kan ons nu niet snel genoeg gaan.

Met andere woorden nog twee weken te gaan en dan is de Nadrift en week eerder onze pups. Spannend, lekker druk en uitdagend.

WMH,
Erick Jan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!