woensdag 16 maart 2016

Tja en zo vliegt de tijd.

het is al even geleden dat er wat op het blog verschenen is. Een excuus? Wel het werkt zoveel makkelijker via FB en dus raakt een blog dan al snel in de vergetelheid. Neemt niet weg dat met enige regelmaat er nu toch gevraagd wordt of er nog wel eens wat op komt te staan.

Inmiddels is de nieuwe Zweetwerker een echte Zweethond geworden. 24 kilo in gewicht en ook al enige "stukken"verder.

Op de foto recht's één jaar oud en een echte ondeugende jongen. Dit was een jaar geleden.

Foto genomen in de bossen bij Amerongen de thuisbasis van de Zweethond.

Ook z'n broers doen het goed en hebben al laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan in het veld.

Mooi daarbij is dat de ontwikkeling van alle drie voorspoedig is verlopen en ze ieder op elkaar lijken doch toch heel verschillend zijn.

Zomer 2015 hebben we het rustig aan gedaan en vooral veel rijd besteed een stabiele ontwikkeling waarbij er veel getraind is op saamhorigheid. Dus veel spelen, ravotten en af en toe eens een klein spoortje om dan in augustus er weer flink tegenaan te zijn gaan.

Het was november dat de eerste grote jacht in Duitsland weer op het programma stond en ja daar kon dan ook weer goed gewerkt worden. Geen grote nazoeken maar wel leuke nazoeken waarbij de stukken al lagen op het eindpunt. Dus verstorven in een wondbed.

Het was ook het jaar dat ik een paar keer kon trainen met de GPS. Wat een mooi toestel om de ontwikkelingen van je hond te volgen maar ook te leren van de invloed van de natuur op de resultaten van je hond. Opmerkelijk hoe nauw het allemaal functioneert en hoe gemakkelijk je aannames doet en daardoor domweg in de fout gaat.

Steeds weer bleek dat de hond het toch eigenlijk beter weet en je, je eigen tekortkoming dan toch even moet accepteren.

Gelukkig blijkt dan ook dat wij als hondengeleiders daar toch vaak allemaal last van hebben en dan is gedeelde smart .......................

Inmiddels ruim twee jaar en nog steeds lekker aan het puberen. Wat betekend op zijn tijd tegendraads en je uitproberend om zijn grenzen te bepalen. Het is inderdaad een andere discipline het werken met de Beijer. Het vraagt meer van je als geleider maar het brengt ook veel. Niet dat ik nu andere rassen te kort wil doen want nog steeds denk ik dagelijks aan het mooie werk van m'n teckels maar ook Giorgio de trouwe Heidelwachtel of Kees de Fauve die nu vooral heel mooi werkt laat zien als drijver. Iets wat m uitstekend afgaat en waarbij hij ook al eens behoed heeft voor een frontale aanval van een keiler die iets anders in gedachte had als ik zelf.  Het seizoen van de trainingen lopen inmiddels op zijn eind voor de Zweethond en we kunnen ons nu opmaken voor de zomerstop en het nieuwe seizoen in september. Geen we dan nu niets meer doen? Zeker wel. Inmiddels zijn de spoorschoenen die ik in gedachten had in productie en komen de eerste exemplaren binnen enkele dagen gereed. Dit komt vooral voort uit het feit dat de kunststof modellen steeds weer scheuren op de noppen en dat was ik beu. Dus heb nu zelf een schoen laten maken. Daarnaast wordt er natuurlijk op z'n tijd zeker getraind want wild aanrijdingen zijn niet seizoen gebonden. Zie maar weer de gans die gisteren op de A15 bij Dodewaard door het raam van een chauffeur ui Veenendaal naar binnen kwam.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!