maandag 22 augustus 2011

Jet’s eerste vakantie op Texel

De vakantie stond weer voor de deur. Je kijkt er het hele jaar naar uit maar nu was het anders. Want hoe zou Jet het vinden om dit ervaren. Zon zee en strand maar vooral rust.

Op 9 augustus was het zo ver s’ morgens vroeg vertrokken richting Cocksdorp op Texel. We vertrokken met regen en dat zou de hele reis duren tot op de camping maar ja we hadden vakantie.

Op de boot wilde Jet de vele meeuwen wel even een lesje leren want ze was ze allemaal de baas ze waren hartstikke bang voor haar wisten geen raad om weg te komen (dacht Jet).

Vanaf de boot richting de camping “de Krim” te Cocksdorp waar we gelijk naar onze standplaats konden want deze was al vrij.

Eerst de caravan op de plek gezet en de honden uit de auto gehaald.

Even een wandeling gemaakt om de beentjes te strekken daarna aan de lijn en de voortent opgezet. Dat is na al die jaren een familie- ritueel geworden maar altijd gezellig. Tijdens het opzetten werd het droog en stak de zon af en toe haar hoofd door de bewolking en werd het al lekker warm.

Jet maakte al gauw vrienden want je bent klein , vraagt aandacht en krijg je het niet ga je gewoon op de rug liggen en piepen en van alle hoeken komen ze aangevlogen. Aandacht heeft ze van de vele voorbijgangers héél véél gehad maar dat deert haar niks.

Ze is helemaal verzot op blote voeten en ja als de zon schijnt worden de schoenen ingeruild voor slippers dus elke voeten teen moet van dichtbij geïnspecteerd worden en dat deed ze volop.

Onze andere twee honden lopen altijd los voor de caravan dat hebben we met Jet ook gedaan alleen er is op zo’n veld zoveel te inspecteren en iedereen vraagt aandacht van haar dat we ze maar af en toe toch maar aan de lijn gedaan hebben. Erg vond ze dat niet. De lijn was toch lang genoeg om voldoende te kunnen lopen en mensen te begroeten.

Ondanks het vele slecht voorspelde weer hebben we het zeer getroffen en konden dan toch nog na het strand om even uit te waaien en natuurlijk te zwemmen met de honden.

Op het strand was het feest wat een grote zandbak. Daar kun je hélé diepe kuilen in maken en zwemmen in de zee.
Training op duinkonijn?

We waren wel benieuwd hoe Jet dit vond want op de jachttraining heeft ze regelmatig een eend opgehaald maar golven kende ze nog niet.

Maar als je twee voorbeelden heb lopen maakt het niks uit ze ging gewoon met hun mee het water in. Koppie onder het deed haar niks. Was wel jammer want het was verboden te zwemmen wegens de sterke stroming die er stond dus een lange lijn was noodzakelijk want je vergeef jezelf nooit als er wat zou gebeuren.Uren heeft ze op het strand in zee gezwommen maar vooral graven ,graven en nog eens graven. Kuilen waar ze helemaal in kon en dat met die kleine pootjes.

Djenna, Lindsey, Jet.
We hebben met z’n allen een super vakantie gehad en gaan volgend jaar weer na Texel om te kijken of we weer zo kunnen genieten. 

Gert en Jet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!