maandag 26 september 2011

Vraagbaak 08

Aangezien er geen reactie betreffende vraagbaak 7 ( kennelijk te moeilijk ) nu maar een die makkelijker is. Let op zweethonden mensen ik stel vraagbaak 7 een keer op het einde van het seizoen wie weet tijdens het "Jagdgericht"!!!! (Note, een gewaarschuwd mens..... EJ)De nieuw opgave:

Van de winter werd ik gebeld door een jachthouder die mij vroeg om samen met mijn hond even bij hem aan te komen. Hij had de dag daar voor s'avonds op een reegeit geschoten en wilde toch even een zweethond om te kijken of die tekende.

Op de plaats waarvan hij dacht dat de reegeit stond gaf de hond geen tekenen van zweet of iets anders.  Ook in grote kringen lopen gaf geen reactie.

Wat ik dan wel eens doe is rond het vak lopen met de hond om te kijken of hier een reactie van de hond komt en ja Kyra tekende, de neus in de lucht en ze ging het vak in.

Om een lang verhaal kort te maken hier onder de volgende optie's:

A.  de hond kreeg wind en vond op deze manier het stuk

B.  de jachthouder had het stuk ziek geschoten ( zie foto aan de achterkant ),

C. het was een nek kopschot ( zie foto voorkant ree )

D. het was valwild ( valwild is wild dat gewoon sterft of te gevolge van kwestsuren anders dan jacht. )

E. de jachthouder had zich vergist in de aanschot plaatsWel doe jullie best, en deze keer graag wel een reactie !!! Dit is een praktijk voorbeeld!

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij oplossing E. Jachthouder heeft zich vergist Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In meerdere antwoorden kan de oplossing zitten denk ik; het ree is ziek geschoten (antwoord B) en het is kennelijk ook een nek/kop schot (antwoord C) maar dat hoeft niet altijd gelijk dodelijk te zijn. Alleen een zeer geoefend schutter kan een dodelijk nek-schot afgeven. Als de centrale zenuwbaan in de kop/nek niet wordt geraakt loopt het stuk nog een lange tijd door, daardoor krijgt de hond op een andere plaats (wondbed) lucht (antwoord A) omdat er op de plek van aanschot weinig of geen zweet ligt. Valwild zou ook nog kunnen (aanrijding) mede door de plukken van de dos die los zitten (antwoord D) en jagers zijn ook gewoon mensen dus die kunnen er ook naast zitten (antwoord E).

    Maar mijn antwoord is C nek/kopschot en geen vitale delen geraakt en dus niet gelijk gestrekt en verderop in het vak gevonden.

    mvgr Frans

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!