woensdag 2 november 2011

Hier weer een verslag uit het dagboek van Jet


JET VOOR DE TWEEDE KEER OP EEN ZWEETSPOOR.

Zoals jullie al weten probeer ik elke keer een verslag te brengen van de vorderingen van Jet. Afgelopen zaterdag voor de tweede keer een spoor lopen. Eigenlijk zat alles tegen want ten eerste was Jet loops geworden maar ik wist eigenlijk niet precies wanneer. Gewend ben ik om de loopsheid van onze flatcoats te zien maar omdat Jet zo klein is, is het moeilijker te zien. Eigenlijk al afgezegd om een andere keer te lopen maar de loopsheid was al in een verder stadium dus toch maar besloten om te gaan.

Ten tweede is onze "oude" hond vorige week overleden dus dat werkt dan niet bevorderend om alles na wens te doen verlopen maar wilde haar deze training toch niet ontnemen.

Na aankomst was ik met Erick-Jan als enige en al snel kwam er een meneer en een mevrouw met een Laika. ( ben even jullie namen kwijt ). Dit ras is mij eigenlijk vreemd maar heb veel goeds gezien.

Daarna was het wachten op Roos mijn mede-kompaan met haar Bayerns. Maar, wachten loont want ze is toch gekomen met haar man. John was helaas verhinderd maar dat weet een ieder.

We gingen op weg en de Laika mocht beginnen en liet op bepaalde stukken héél mooi werk zien en de samenwerking was al goed te zien. Hun spoor was ruim 600 meter en ze waren al gauw op plaats van bestemming: het stuk. Goed gedaan.

Daarna was Roos aan de beurt met haar hond voordat zij op spoor gingen werd door Erick-Jan medegedeeld dat dit een spoor van ruim 700 meter was en dat wij ( Jet en ik ) een spoor van ruim 900 meter gingen lopen. Vond dat eigenlijk niet eerlijk want hun zijn véél groter en Jet met haar kleine pootjes.

Heb er voor ons gekozen om niet mee te lopen want omdat Jet nog jong is ( net een jaar oud ) en haar niet wil "overvoeren " ben op het pad gebleven en heb dus van Roos niet veel kunnen meemaken maar hoorde dat ze super gelopen heeft.

Hierna waren wij aan de beurt en deed de zweetriem bij Jet om en liet haar achter op plaats houden want dat was eerst nog wat moeilijk omdat ze overal bij wil zijn maar vandaag ze bleef netjes op haar plaats zitten wachten. Nadat ik de aanschotplaats had geïnspecteerd heb ik haar opgehaald en verwezen naar de plek waar het zweet lag. Ze besnuffelde alles en ging aan het werk.

Gelijk was de passie er weer en daardoor werd ik zelf wat rustiger en werd het duidelijk dat we een combi aan het worden zijn. Erick-Jan, liep achter ons aan met de tweede hond van Roos en complimenteerde ons dat het goed ging. Jammer ze één haak liggen en kregen we onze eerste afroep.

Leek wel of dat de beslissing was en we gingen echt serieus aan het werk. Wat schetste mijn verbazing dat ze als ze aan het werk is het ze niet deert wat ze tegenkomt. Dit, omdat we tijdens het spoor een plukplaats van een duif een vossenbouw en een dood muisje tegen kwamen en ze even inspecteerde en daarna op mijn commando het spoor als vanzelf weer oppakt. Ik zag wanneer ze fout zat en corrigeerde haar maar vooral deed ze dit vaak zelf. Elk haakje of verandering pakte ze op en we waren vooral heel rustig aan het werk.

Op een gegeven moment heb ik even rust gepakt bij het oversteken van het pad maar voordat ik er erg in had was ze alweer het pad overgestoken en ging verder het spoor uitwerken. Toen was ze even op verwaaïng bezig en liep te ver van het spoor af en kregen we onze tweede afroep.

Daarna regelrecht na het stuk toe en daar kwam de brok in mijn keel. Heb haar echt geknuffeld wat was ik trots op haar.

Na het tafereel even de advies complimenten van de andere.

Roos vond dat wij een combinatie voor de toekomst zijn en er zoveel rust al in zit tijdens het werk maar daar train ik ook veel op. Erick-Jan was het daarmee ook eens zelfs een wedstrijd zou op deze wijze geen probleem zijn. Die konden we met twee vingers in de neus lopen.

Toen aan de koffie en na veel gelachen en gepraat te hebben was het tijd om huiswaarts te gaan. We kunnen weer met een zéér goed gevoel terug kijken op een geslaagde trainingsdag.

Gert en Jet.

P.s. jullie denken dat Gert dit stukje geschreven heb maar ben zelf maar even op de pc gegaan.

2 opmerkingen:

 1. Mooi verslag Gert ! leuk om te lezen dat jullie een combinatie met potentie zijn.

  mvrgr

  Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superzus!!!
  groet vam je zus Twirre

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!