maandag 31 december 2012

Nog even.

Nog enkele uren en 2012 zit erop. Een jaar waarin veel gebeurd is. Nieuwe uitdagingen in beeld kwamen maar ook een jaar waarin we afscheid moesten nemen van bekenden en geliefden. Een jaar waarin vaak donkere kleuren de boventoon voerden. Maar voor wie er voor openstaat er ook zeker lichtpuntjes zijn.  Een jaar waarin we we nieuwe combinaties mochten verwelkomen en een jaar waarin enkele zelfs hun eerste natuur nazoek konden doen of zelfs een eerste schot hebben mogen lossen.

2013 een jaar met veranderingen we gaan met z'n allen langer werken. Moeten op velen punten meer betalen maar we staan als land nog steeds hoog in de ranglijsten van wereld economie. Onze jeugd wordt aangemerkt als de gelukkigste ter wereld. Dus ........... als je het positief wilt zien dan is het niet alleen donker.

Nog enkele dagen en dan zit de winterstop er ook weer op.  Een periode waarin we niet trainen om een ieder de tijd te geven om het geleerde in de praktijk te brengen of met bevriende jagers mee het veld in te kunnen om te leren van de "oude rotten".  Vijf januari dan gaan we weer los  en ik ben benieuwd naar de verhalen. Waarbij en ene soms nog sterker is als de andere.  Hierbij. De hoop uitsprekend dat we weer veel voelbaar mogen leren en vooral ook weer veel zullen mogen lachen komend jaar. Want hoewel de plezierjacht niet meer bestaat mogen we best heel veel plezier hebben samen als we bezig zijn met het trainen van onszelf als combinaties om dan wanneer dat nodig is ondersteunend en handelend te kunnen dienen wanneer er een dier in nood is.

Gelukkig worden de buitenstaanders zich steeds meer bewust dat het nazoekwerk wat wij doen een schonen zaak is en noodzakelijk. Steeds vaker wil me hoeraatje we doen en wordt er respect uitgesproken als men beseft hoeveel tijd en energie er in een combinatie zit alvorens deze rijp is voor de praktijk. Want hoe goed en leuk een wedstrijd ook is de praktijk is weerbarstig en zeker niet te vergelijken. Ook ik heb afgelopen jaar weer mogen leren van een beroeps zweetwerker. En dus ben je nooit te oud om te leren.

Wij Gert en ondergetekende hebben er weer zin in en staan te popelen om weer met een ieder aan het werk te gaan.

Let vanavond ff op onze vriendjes de meeste zo niet allemaal zijn " schotvast" en dus zal het op de dag wel meevallen maar ongemerkt geven we vaak zelf wat enthousiaste signalen af wat de honden wat nerveus kan maken. Dus als we zelf ons dit realiseren is het op het moment supreme voor de honden minder spannend.

Wijn wensen jullie allemaal een gezond, leuk, spannend en uitdagend nieuwjaar.

Waidmansheil en tot snel.

Erick JanGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!