zondag 6 januari 2013

We zijn weer los!

Zaterdag was het dan zover de winterstop zit erop. En ja het was direct aanpakken nu weer eens geen of zeer minimaal gemarkeerd met lint. Wel was er volop snijhaar dit keer. Hiervoor gebruik gemaakt van een reehuid en er was zoveel gebruikt dat sommige direct wisten dat ze op zoek waren naar een stuk kaalwild.
Een nazoek doen zonder de duidelijk lintjes bleek toch wee moeilijker als dat we gewend zijn. in eens wordt je terug geworpen op dat waar het om gaat: "Samen werken met je hond". Dit de één makkelijker af als de ander.
De honden doen het wel maar... je ziet ook dat sommige honden direct de nervositeit van hun begeleider overnemen en daardoor in de fout gestuurd worden waarbij ze uiteindelijk ten gevolge hiervan het spoor bijster zijn. Ook zagen we weer klassiekers als het fout sturen omdat er dan ineens wel een lintje hangt en dus er een knop omgaat die aangegeven dat de hond het we niet goed zal doen.
Het mag duidelijk zijn dat vertrouwen op je hond nog steeds eng kan zijn en daardoor best wel bedreigend.
Echter van onze fouten leren we het meest. Dus kunnen we met een goed gevoel terugkijken op de eerste zweetbad van het jaar.

Waidmansheil en een mooi zweetjaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!