maandag 1 april 2013

Het was me het dagje wel.

Zaterdag jl. was het dan zover.  De Nadrift 2013. Heel vroeg in de kleren natuurlijk een wat feestelijk tenue en dan de honden verzorgen die dit keer niet mee konden.
Dit werd niet gewaardeerd maar één keer per jaar is het gewoon zo. Fep het werkpaard was al geladen dus dat kon niet misgaan. Vroeg naar de hut alwaar was afgesproken met Gert. Spoedig melde de Haagseblufblazers zich per mobile en ook zij waren er dus wat eerder zodat we ff konden in blazen.
Stipt 10 uur werden de deelnemers opgehaald vanaf de bekende verzamel plaats. Het beloofde een gezellige en drukke dag te worden. Aangekomen op de locatie waren inmiddels de vers gemaakte Zweedse Fakkels ontstoken en stonden de Blazers klaar om een ieder welkom te heten met prachtige tonen die mooi weg galmden ten gevolge van de vorst. Prachtig.
Hierna koffie in de hut met wat lekkers en aansluitend een inspirerende presentatie van Wilma Evertsen onze dierenarts van de Sterkliniek Kerkewijk te Veenendaal. Wat een passie en begeleid door Pippa de EHBO-hond die ook gecertificeerd is als snuffelhond voor de Sofia stichting. Het was meer als een presentatie zeg maar gerust een cursus voor de
werkende hond en zijn baas. Ik heb er weer van geleerd. Hierna een presentatie over de jachthoorns begeleid met de schonen klanken en praktijkvoorbeelden. Eduard Lachi vertelden gepassioneerd en werd begeleid door Jaap Kuyt, Roos Hoogakker op de Par force in Es en met de Furst Plesse was Tom van de Linde erbij gekomen en ondergetekende. Na het Zum Trincken was daar de jachtrechtbank. Voorgezeten door de edelachtbare John de Jong en Hans van Ede die duidelijk werkt gemaakt hadden en diversen "misdragingen" door het jaar heen vastgelegd hadden met

Amice heeft U nu mijn bril op? Verrek ik meende al enig verschil te zien.
wettig en overtuigend bewijs. Een apotheose was wel het tot Eifel jagers slaan van Gert en Erick Jan. Hierbij konden enkele eindelijk jaren opgespaarde frustraties middels een dubbelloop loop botvieren. Wij konden na afloop nog prima zitten dus dank aan een ieder voor de compassie en kennelijk zijn de frustraties dus geheel binnen de perken gebleven. Dank voor de eer die ons is welgevallen bij de jachtrechtbank. Ook hier werden we weer gefetteerd op de schone klanken van de Haagseblufblazers en dit alles in de feeërieke zetting van mooie zuiveren maagdelijk witte sneeuw. Aansluitend volgden het Zum Essen en was daar een voortreffelijke Barbecue verzorgd door Gert. En, ja hoewel Weeronline een 1 gaf voor de BBQ kreeg deze unaniem weer een 10. 
Het werd later en het bleef nog lang gezellig.  

Dank aan een ieder die geheel belangeloos heeft meegewerkt waardoor het weer mogelijk was een mooie onvergetelijk jachtmoment samen te stellen en met vrinden te mogen beleven.

Waidmansheil,
Erick Jan

p.s we hopen op meerdere verslagen. Die we ook dan weer op het blog zullen zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!