maandag 13 februari 2012

Zweet succes

Met opluchting vertrokken wij met de teckels en een ontbijtpakket in de hand naar de buurt rond Namen. De opluchting omdat het eindelijk zo ver was. Het was gelukt om Jet & Juul in te schijven voor hun werkproef SP en Ed & ik konden dus mee.

De werkproef SpoorLuid is een proef die je maar met een select aantal rassen kan afleggen. Simpelweg omdat de hond luid moet zijn. De verzamelplaats was de vestiging van de Colruyt in Marbais. Ondanks de tocht zagen we om 8.58 de supermarkt, we waren ontspannen en op tijd. Bij het opdraaien van het parkeerterrein was de club teckel mensen makkelijk te herkennen.

Ga een keer naar een hondenshow en je kan beamen hoezeer de baas op de hond gaat lijken of de hond op de baas. Vervolgens in colonne naar de plaats waarvan we de velden in gaan trekken. Deze plaats was op een parkeerterrein bij een herenboer, die zelf een meute honden voor de vossenjacht te paard had. Totaal zouden tien teckels die dag de proef gaan afleggen. Nummertjes trekken dus wie de eerste haas zou krijgen. Voor Juul trok ik nummer 4, Jet kreeg nummer 9.Waar is mijn teckel?

De akkers zagen er groen uit, een gevolg van onze warme winter. De begroeiing was knie hoogte. Ideaal om je als dier in te verstoppen. In linie trokken we het veld in om de hazen op te drijven. Het duurde niet lang, de eerste haas diende zich aan. Het beestje rende over de horizon uit beeld. Nummer 1 kreeg zijn kans om zich te bewijzen. Het beestje bewees niets en het bleef stil. Na nog een mislukking en een succes, was het onze beurt. Een drijver schreeuwde haas! Ik zette Juul neer in de buurt waar de keurmeester aangaf dat de haas omhoog was gekomen. De hond is bij aanvang proef direct al niet aangelijnd. Madame ging direct aan de slag. Na nog een gebaar naar haar dat het volgens mij meer naar links was, kwam de verlossende gegil. Met hertensprongen over het onkruid vertrok ze luid geluid producerend richting de horizon. Het zag er goed uit. Als echte BourgondiĆ«rs werd ’s middags een tafel klaar gemaakt met vers belegde broodjes en warme koffie.
De proef van Jet was voor de proef Stil Op Spoor een succes. Met de wereld onder je laarzen hebben we die dag 15 km afgelegd door de akkers. We waren alle aan het einde van ieders latijn.In een plaatselijke herberg werden onder het genot van een
fijne pression de uitslagen gegeven.

Van de tien teckels waren er vijf geslaagd. Tot mijn verbazing kreeg mijn Juul zelfs de eerste prijs met 97 punten. Dit smaakte naar meer!

Gefeliciteerd met dit mooie succes!


1 opmerking:

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!