zondag 14 oktober 2012
Hier weer een opgave voor de vraagbaak. Jullie hadden natuurlijk al lang gezien dat de vos van vraagbak1: maar 1 oor had.

Nu de volgende opdracht; afgelopen augustus werd ik gebeld voor een nazoek met Kyra in de mais.

 1. kunnen jullie zien op de foto of die nazoek 's morgens of  's avonds was ?
 2. waar zit het schot ?
 3. geef aan hoeveel meter de hond heeft moeten zoeken ?


ik geef toe dat dit geen gemakkelijke opdracht is, maar je kunt dit in de praktijk tegen komen.

Dames en Heren, graag veel oplossingen want dit is een praktijk voorbeeld. probeer je antwoord te onderbouwen opdat we van elkaar kunnen leren.

5 opmerkingen:

 1. Ik denk 's ochtends dit omdat het zomer (augustus) is en als je bij opkomst en het warm word je gelijk laat nazoeken en omdat de buik al wat opgezwollen is lijkt het me dat deze een nachtje heb overgelegen. omdat je als het donker is niet gaat nazoeken.
  ik denk een lever/geweideschot en 5 รก 600 meter is geweest.

  Gert v/d H

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat het 's-avonds is. Er is geen ochtend-dauw te zien. Omdat er nog vocht zit op de rug was het waarschijnlijk een krelschot. Dat zou ook verklaren dat het schot enige tijd terug moet zijn geweest want bij een krelschot moet kan je beter even wachten met nazoeken. Omdat de rug nog vochtig is en niet gedroogd is in de zon is de bok net gevallen. De nazoek zal waarschijnlijk vele uren geduurd hebben.

  Henk Eelvelt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een bladschot, waarbij de nazoek een 400 a 500 meter is geweest. Daarnaast denk ik dat de nazoek tot de avond heeft geduurt, de zon lijkt nl al vrij laag te liggen, en ligt er geen dauw meer op het groen, ook lijkt het mij omdat de poten van Kyra geheel droog zijn ze met een nazoek in de ochtend nat hadden moeten zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Marco Velt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de nazoek in de ochtend is gezien het licht en als de bok 's-avonds is geschoten op een warme dag dan zou er idd 's-morgens ook al gasvorming kunnen zijn.

   Ik denk een bladschot long als ik het inschot denk te zien, volgens mij komen ze dan niet ver meer, in ieder geval wel uit de mais, dus ik schat 100-200 meter.

   Als de hond op de foto een echte goeie BGS-hund is dan zal de hond bij het stuk aangekomen altijd aan het deel van het stuk gaan ruiken wat naar het zuiden is gericht, dat hebben die Duitsers er toch maar mooi in weten te trainen....
   Op de foto zie je dus een opkomende zon in het oosten, dus ochtend.

   Frans

   Verwijderen
 4. In de ochtend is de nazoek gestart, vorige avond geschoten ± 500 meter denk ik,de pens is licht opgezwollen, ik denk een blad/longschot er is helder rood bloed te zien.

  Helene

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!