vrijdag 23 november 2012

Vraagbaak 3

Hier weer een nieuwe opgave vraagbaak en antwoorden vorige
Vorige opgave vraagbaak 2.
1: nazoek was s'morgens ( reebok is geschoten s'avonds laat en ik doe geen nazoek in het  donker !! )
2: inschot schuin blad via maag eruit,
3: de bok lag in de mais op 200-250 meter

Nu weer een nieuwe opgave:

Begin deze maand werd ik gebeld door een jachthouder die mijn naam op de Zweethonden lijst in  Brabant had zien staan. Hij vertelde mij het volgende verhaal.

Hier onder twee optie's waaruit jullie kunnen kiezen:

Optie 1.
Hij had op de hoogzit gezeten en er was om 16.00 uur een smalree langs gekomen dat geschoten mocht worden. Volgens hem zat het schot goed blad, maar het ree was de dekking in gelopen. Hij had even gewacht en was van de hoogzit af gegaan om het ree te zoeken. Hij had geen zweet gevonden dus dacht hij dat hij mis geschoten had. Nazoek met Kyra en het ree werd gevonden.

Optie 2.
Hij was door de Politie gebeld met het verzoek om op/of langs een bepaalde weg in zijn jachtveld te gaan kijken omdat een bestuurder van een auto gemeld had dat hij een aanrijding had gehad met een ree. Gelukkig kon hij redelijk goed aangeven waar de aanrijding met het ree had plaatsgevonden. Hij gaf wel aan dat de aanrijding ongeveer een week geleden had plaatsgevonden. ( valwild is zelde geschikt voor consumptie !! )

Nazoek met Kyra en het ree werd gevonden.
Beoordeel de foto van het ree en geef aan welk verhaal juist is en waarom.

Doe je best de Opperrechter.

5 opmerkingen:

 1. Als dat donkere vlekje op het blad de inschot was geweest dan was de ree direct gevallen en was er veel bloed gevonden. Dus niet optie 1.

  De rechter achterpoot ligt er vreemd bij en ziet er gedeeltelijk aangevreten uit. Dat lijkt op schade van een aanrijding. Dat de ree nog niet erg opgeblazen is kan door de lage temperatuur komen.

  Optie 2 is dus de juiste!

  Henk Eelvelt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het dier een week later pas gevonden word denk ik dat het niet zo gaaf meer is zeker de buikstreek zou aangevreten moeten zijn door bv vos of aasetende volgels.
  Derhalve ga ik voor antwoord 1.
  Rest wel of het een bladschot is geweest of niet.
  Een ding is zeker hij is geraakt want het ligt.

  mvg alex

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat het optie 2 is, hoewel ik het wel sneu vindt voor het ree dat de nazoek pas een week later is ingezet. Echter is het ree niet aangevreten door vogels of ander wild en dat is vreemd nadat het er een week ligt, een lastige dus!

  Optie 1 is het niet omdat een smalree een jonge hinde is en er op ree geiten gejaagd mag worden van 1 januari tot 15 maart. Deze informatie heb ik gevonden op een website over het jachtseizoen.

  Groet, Chantalle Bijker

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Antwoord vraagbaak: optie 2. stuk ziet er niet fris uit en zou idd al een week kunnen liggen. Zeker geen vers aanschot.
  Cor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk ook optie 1, de donkere vlek is waar de kogel is binnengekomen, ze is wat opgeblazen maar door de lage tempraturen s'nacht nog mooi, maar vreemd dat ze niet al aangevreten is.
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!