maandag 30 december 2013

Een nieuw tijdperk

Terug van weggeweest. Dit weekend op bezoek bij de no1 in zweetwerk in Duitsland. Daar de kennels bekeken en het ouder paar wat is samengesteld om m'n nieuwe hond voor te brengen. op de foto links Diana de teef. 15 januari wordt de worp verwacht.

Indruk wekkend slechts 24 uur en weer een enorme ervaring rijker. Enige uren kunnen spreken over hoe zij en wij werken en hoe we onze honden trainen. Blijkt dat we op velen vlakken gelijk werken en denken doch dat we ook nog veel van elkaar kunnen leren.
Brix op de foto rechts is de reu en werkhond met een prachtige palmares. Zoek, verwijst, blaft aan en indien nodig stelt en haalt neder. Dus, wachten we nu rustig af. Vandaag het beeld materiaal wederom bekeken om ook daar weer bevestiging en leer momenten uit te halen met dank aan Hans die vanmiddag de DVD kwam brengen. Ook hij mag wachten op het bericht dat de pups er zijn. Toch wel bijzonder dat mogelijk eind maart er een BGS bij zou kunnen komen uit een speciaal voor mij samen stelde combinatie. Een combinatie die inmiddels al enkele zeer goede honden heeft voortgebracht die nu werkzaam zijn bij de politie in Zwitserland. Maar goed we gaan nu verder met het opzetten van de specials voor De Zweethond. Want zoals al eerder aangegeven komend jaar gaan we de lat weer een tree hoger leggen en dat vergt een gedegen voorbereiding.
Tja en hoe zat het ook alweer met valwild? 

Waidmansheil,
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!