dinsdag 8 februari 2011

Heidewachtels

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Eerder door weersomstandigheden geannuleerd nu met een frisse wind in de bomen en droog een mooie dag voor de boeg. Negen uur stipt stonden de combinaties al klaar op de afgesproken plaats. Aangekomen in het bos na de opening van de dag met hoorn geschal werd tijdens een verse kop koffie verteld wat men kon verwachten. Hierbij werd snel duidelijk gemaakt dat zweetwerk betekent dat je ook echt gaat zweten. De groep gesplitst en dan direct door naar de locaties alwaar he zou gaan gebeuren. Eén groep zou meteen sporen gaan uitwerken en met Heidewachtels vol passie betekent dit stevig doorlopen.

'

Eerst een uitleg en dan meteen aan het werk. Er werd aandachtig geluisterd maar de positieve spanning was voelbaar. sommige honden nog onwennig maar na de eerst meters hadden ze al snel in de gaten dat het leuk zou gaan worden. Tja, en dan wordt het al snel DOORLOPEN.


Wat gaat zo'n hond toch snel maar gelukkig hoeven we niet steeds weer door de dekking. Al hoewel enkele hu n best deden om hun hond duidelijk te maken dat onder takken doorlopen eigenlijk niet de bedoeling was. Om daarna dan te horen dat\, dat nu juist wel de bedoeling was en de hond het immer beter weet.  Groot is dan ook het plezier als aan het einde blijkt dat er een mooi stuk ligt.


Na afloop van het eerste gedeelte was daar dan een smakelijk veld lunch met hete soep die er goed in ging.
En dit werd dan ook weer gevolgd door een praktische theorie. Even langs de bank met organen en daarna CSI spelen in het veld en dat betekend op je knietjes met je handen voorzichtig takjes en grasjes wegvegen en hopen dat je eruit kunt komen. Altijd weer goed voor humoristische momenten.

En dan uiteindelijk ein Weidmansheil en een dronk om daarna voldaan naar huis weder te keren. Wat zullen de honden lekker geslapen hebben en waarschijnlijk de geleiders ook want uit ervaring weten we dat een dag in het veld rozig en slaperig maakt.2 opmerkingen:

  1. Erik Jan, het was in een woord top! Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we ontzettend veel hebben geleerd en een superdag hebben gehad.
    Ben nog een verslagje aan het maken voor in ons verenigingsblad. Komt ook op mijn site (overigens bedankt voor je reactie in mijn gastenboek!)

    Hoop tot (een keer) op de training

    Marjo (& Larcchan die inderdaad 's avonds nog lag na te genieten)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie deze wordt bijzonder gewaardeerd!